Zilver Denmark er autodidakt sølvsmed Per Hjort Jensen

Zilver Denmark startede med en knækket urrem på mit favoritur. Desværre en urrem som jeg ikke kunne skaffe nye dele til. Jeg begyndte at undersøge muligheden for at selv at reparere. Lang historie kort endte jeg med at undersøge sandstøbning. En meget simpel måde at lave forme til sølvstøbning. Problemet blev ikke løst, og tankerne om urremmen forsvandt i sølvstøvet, men det startede min interesse for at arbejde med støbning og smykker.

I 2010 tog jeg et kursus hos Ravstedhus i Ravsted. 2013 investerede jeg i udstyr og fik Flemming Gejl Sørensen som mentor.

I dag har jeg eget værksted hvor jeg støber mine egne kollektioner. Jeg udvikler i 3D program og printer 3D modeller som bruges til silikone forme eller direct casting.

Jeg er godkendt og kontrolleret af Force Technology til at stemple mine smykker med 925 sterling sølv.

Alt jeg støber er Sterling sølv 925, så der ikke forekommer nogen nikkel i mine smykker. Nikkel ophober sig i kroppen igennem tid og kan ikke udskilles, derfor udvikler mange nikkelallergi.

Design

Jeg er meget optaget af enkle hele former, præget af godt dansk håndværk og design tradition. Form og kurve er vigtige detaljer der giver en klar og enkel helhed. Sølv/guld kræver jævne flader for at komme til sin ret. Specielt hvis det skal fungere med andre materialer, som f.eks. læder eller ædelsten.

Jeg beskæftiger mig til daglig med grafisk design og det præger selvfølgelig også mine designs. Derfor står jeg selvfølgelig også selv for opsætning og udvikling af min hjemmeside og markedsføring.

Se mine smykker på shoppen.

Udover mine egne smykker laver jeg design til sportskubber, events og lign. Altid i samarbejde med kunden for at få det bedste resultat.

Smykker så du aldrig glemmer. Dem kan du se her på www.neverforget.life