Halskæder med vedhæng

Forhistoriske folk brugte ofte naturlige materialer som fjer, knogler, skaller og plantematerialer til at skabe halskæder.
oldtidens Mesopotamien blev cylindre ofte spændt på en snor og brugt som smykker. I oldtidens Babylon blev de lavet af halvædelsten som Jade, Agat, Carnelian og guld. Gamle Sumerere skabte halskæder og perler af guld, sølv, lapis lazuli og carnelian. I Det gamle Egypten blev der brugt en række forskellige halskæder. De rigeste egyptere havde kraver af halvædelsten til religiøse, festlige lejligheder. Guld, der blev formet til planter, dyr og insektformer var også almindeligt. I antikkens Kreta blev der brugt halskæder af alle klasser – bønder havde sten på hør tråd, mens de velhavende havde perler af agat, perle, carnelian og ametyst. Vedhæng, der er formet til fugle, dyr og mennesker, blev også båret.

Den moderne halskæde har ikke ændret sig meget igennem tiden. Vi bruger stadig ædelmetal, ædelsten, halvædelsten. Det er mere muligheden for at udforme halskæden der har ændret sig.

Halskæden udstråler vores følelser, vores tro, vores rigdom, vores kærlighed, vores familierelationer.

Jeg designer selv vedhæng til halskæderne og støber i sterlingsølv. Der er derfor ingen nikkel i halskæderne.